Duyurular

TOPLANTI // ABD / TIFA 12. Dönem Toplantısı

25 Nisan 2025 Cuma


Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan yazıda, ülkemiz ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında 1999 yılında imzalanan Ticaret ve Yatırım İlişkilerinin Geliştirilmesine İlişkin Anlaşma (TIFA) kapsamında, Ticaret ve Yatırım Konseyi 12. Dönem Toplantısının ekli taslak gündem çerçevesinde, 14 Mayıs 2025 tarihinde Washington’da yapılmasının planlandığı belirtilmektedir.

Söz konusu TIFA toplantısında, ABD tarafının özellikle ABD Ticaret Temsilciliği (USTR) tarafından 31 Mart 2025 tarihinde yayımlanan 2025 Yılı Dış Ticarette Engeller Hakkında Ulusal Ticaret Tahmini (National Trade Estimate-NTE/Ulusal Ticaret Tahmin) raporunda ülkemizle ilgili tespitlerin gündeme getirilmesinin beklendiği, aşağıdaki bağlantıyla NTE raporu ile Türkçe özeti ve taslak gündeme ulaşılabildiği, NTE raporunda ABD tarafının çeşitli temaslarda gündeme getireceklerini ifade ettikleri muhtemel hususların yer aldığı ifade edilmiştir.

Bu çerçevede ekli NTE raporu ile TIFA taslak gündeminde yer alan konulara ilişkin bilgi notu ile mevcut durum ve gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlar ve ABD ile yapılabilecek ortak çalışmalara ilişkin bilgilerin 1 Mayıs 2025 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine iletilmesi beklenmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

 

Serap ÜNAL
Genel Sekreter V.

Ek:

  • TIFA Draft Agenda (2 S.)
  • 2025 NTE Raporu Türkiye Bölümü (11 S.)
  • 2025 NTE Raporu Özet Çeviri (7 S.)



Ayrıntılı Bilgi İçin: Hümeyra Kuzgun Emel

EKLER: