MEVZUAT // Mısır/Makina Halısı ve Diğer Yer Kaplamaları Anti-Damping Önlemi
12 Şubat 2026 Perşembe
Ticaret Bakanlığı, İthalat Genel Müdürlüğü’nden iletilen yazıda; Mısır tarafından ülkemiz menşeli 'Makine Halısı ve diğer Yer Kaplamaları' (5702.42, 5703.20, 5703.30, 5703.90 ve 5705.00 Gümrük tarife pozisyonlarında yer alan) ithalatına yönelik 2021 yılından bu yana bir anti-damping önlemi uygulandığı belirtilmektedir.
Yazının devamında, Kahire Ticaret Müşavirliği tarafından iletilen yazıya atfen, mezkur önlemin uzatılması talebi kapsamında Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanlığınca bir gözden geçirme soruşturması başlatıldığı belirtilmektedir.
Bahse konu soruşturmaya yönelik anılan Bakanlık tarafından iletilen 122 sayılı yazı ve gayrı-resmi tercümesi (Ek-1, Ek-2), soru formu (Ek-3), soruşturmanın açılmasına ilişkin kararlar (Ek-4, Ek-5) ve şikayetin gizli olmayan versiyonunun (Ek-6) birer örneği aşağıda yer alan eklerde iletilmektedir. Bu çerçevede üretici ihracatçıların belirtilen sürede soru formlarını yanıtlayabileceklerinin anlaşıldığı bildirilmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
Ulaş Can KARADENİZ
Şube Müdürü
EKLER:
- Bakanlık Yazısı (Arapça)
- Bakanlık Yazısı (gayrı-resmi tercümesi)
- Soru Formu İngilizce
- 28.01.2026 sayılı 2 sayılı Karar Arapça
- 28.01.2026 sayılı 22 sayılı Karar Arapça
- Gizli Olmayan Şikayet Dilekçesi Arapça
Ayrıntılı Bilgi İçin: Gülce Karhan